Coaching

Zoek je een betere balans tussen werk en privé? Zou je graag meer voldoening en plezier in je werk willen ervaren? Loop je aan tegen lastige situaties in je werk, waar je in vertrouwen over wilt kunnen sparren?

Herken je dit? Dan help ik je graag verder.

In coaching help ik je om meer inzicht te krijgen in wat je werkelijk wilt en wat jou belemmert om de stappen te nemen die daarvoor nodig zijn. Door de patronen die je tegenhouden te leren kennen, kun je deze ook gaan doorbreken om zo daadwerkelijk de stappen in de door jou gewenste richting te zetten.

Thema’s die ik als coach van juristen veel tegenkom zijn:
  • balans werk/privé
  • veel piekeren, in het hoofd zitten
  • omgaan met veeleisende cliënten/collega’s
  • perfectionisme
  • grenzen aangeven
  • Leidinggeven aan collega’s
  • geconcentreerd/gefocust werken
  • loopbaanvragen
  • Profileren

Werkwijze (vier fasen)

We beginnen met een intake waarin we het doel van de coaching vaststellen. Wat is de gewenste situatie die je wilt bereiken? Door jouw vraag en doel helder te krijgen, kunnen we gericht aan het werk gaan. We bespreken ook de duur van het coachtraject en de frequentie van de gesprekken.

Als het gewenste doel helder is, volgt een fase van onderzoek. Wat belemmert je om stappen te zetten? Welke overtuigingen en emoties spelen hierbij een rol? Je krijgt door de gesprekken en oefeningen in de coachgesprekken meer inzicht in je patronen en in de manieren om deze patronen te doorbreken.

Na deze fase van onderzoek formuleer je op basis van de inzichten die je hebt opgedaan, concrete acties. Er breekt een fase van experimenteren met nieuw gedrag aan. Dat gaat niet zonder slag of stoot, vaak voelt het nieuwe gedrag nog onwennig. Je omgeving reageert bovendien ook anders op jouw nieuwe gedrag. Dit is een fase van wennen, volhouden en ‘fine-tunen’. Het vraagt tijd om te oefenen met nieuw gedrag en dat wat belangrijk voor je is werkelijk te integreren in je dagelijks leven.

In de laatste fase van de coaching evalueren we wat je hebt bereikt.

Werkwijze in loopbaancoaching

Ik help je graag op weg naar meer plezier en voldoening in je werk.

Door middel van opdrachten en gesprekken onderzoek jij samen met mij wat je kwaliteiten en drijfveren zijn, waar je energie van krijgt en welke rollen en werkzaamheden goed bij jou passen. Ook staan we stil bij wat je belemmert om stappen te zetten en hoe je deze belemmerende patronen kunt doorbreken. Wanneer je helder hebt wat de door jou gewenste richting is, bespreken we welke concrete (netwerk) stappen je kunt nemen om de baan te vinden die bij je past. Een loopbaantraject bestaat gemiddeld uit vijf gesprekken van 1,5 uur.

Locatie coaching

Ik coach vanuit een mooie coachruimte in een karakteristiek landhuis aan de rand van Amersfoort. Ik coach ook buiten, wandelend door de natuur. De tuin van het landhuis grenst aan natuurgebied ‘Den Treek’. De omgeving, buitenlucht en beweging helpt vaak om tot rust en nieuwe inzichten komen. Jij kunt zelf aangeven waar je voorkeur naar uit gaat. In overleg kunnen we ook een andere locatie afspreken.

Tarieven coaching

De kosten voor coaching bestaan uit een vast uurtarief. Ook is het mogelijk om een prijs af te spreken voor het volledige traject. Steeds meer werkgevers zien het belang in van coaching en zijn daarom bereid de kosten van coaching geheel of gedeeltelijk voor hun rekening te nemen.

Na het eerste gesprek ontvang je een offerte met daarin een inschatting van het benodigde aantal gesprekken en de kosten.

“Ivanka heeft een plezierige manier van coachen waarbij op een leerzame maar ook humorvolle manier een spiegel wordt voorgehouden.”
Menu